Referenties

Na een veel te lange periode onder een te hoge werkdruk gewerkt te hebben, kwam ik op advies van een collega bij Anja en Greet voor een coachtraject. Enigszins sceptisch ben ik hier aan begonnen. Door regelmatig gesprekken te hebben gehad met Anja en Greet heb ik uiteindelijk veel geleerd over mijzelf en hoe ik beter met bepaalde zaken en situaties om kan gaan.

Aansluitend op het coachtraject heb ik nog een TSI traject (Ontwikkelassessment) gedaan om nog beter naar mijn gedrag, drijfveren, en talenten te kunnen kijken en ook deze informatie te gebruiken in mijn dagelijkse werk. Hieruit kwamen voor mij een aantal verrassende dingen naar voren waarvan ik ook weer geleerd heb.

Niet alleen na de lastige periode op mijn werk heeft dit geholpen, maar uiteindelijk heeft het zelfs privé in positieve zin doorwerking gehad.

Ik heb meer vertrouwen gekregen. Ik weet beter wat ik wel en vooral ook niet wil en geef dit ook beter aan. Al met al heb ik veel bijgeleerd over zaken waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben.

MelanieIk ben niet erg scheutig met mensen aanbevelen. Voor Greet Vonk maak ik graag een uitzondering. Door haar empathische, nuchtere en pragmatische aanpak kreeg ik mezelf weer vlot op de rit. De opgedane inzichten en ervaringen maken nog steeds dat ik een bewuster leven leid, uitdagingen aanga en mezelf blijf ontwikkelen. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Met Greet in de buurt ben je in goed gezelschap! 

Ties Voskamp

 

De coachende aanpak van Greet is te omschrijven als nuchter en resultaatgericht met aandacht voor de persoonlijke situatie van de coachee. Greet heeft mijzelf en diverse medewerkers van mijn, technische, afdeling gecoacht en geholpen een stevige verbinding te leggen tussen persoonlijke ontwikkeling, ambitie en de kansen en (on)mogelijkheden binnen de werkomgeving.

Richard Lombaerts

 

Voor Anja wil ik graag een referentie schrijven: Balans.

Dat ik een goede balans miste werd duidelijk toen ik op m'n 53e een stevige burn out kreeg. De bijzondere/voortreffelijke begeleiding van Anja heeft mij geholpen een zo goede balans te vinden (beter dan alle jaren daarvoor), dat ik na nog vele plezierige jaren in de volkshuisvesting nu al weer jaren geniet van mijn pensioen. 

Wim Blok

 

Ik heb Greet Vonk leren kennen in een periode waarin de balans tussen energie geven en ontvangen bij mij ver te zoeken was. Greet is voor mij een sparringpartner en coach geweest. Ze heeft me geholpen deze energiebalans te herstellen en te onderzoeken hoe dit in de toekomst te voorkomen. Ik heb Greet leren kennen als deskundig, oprecht en direct. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat Greet daadwerkelijk in staat is op relatief korte termijn substantiële vooruitgang te boeken. Terugkijkend op het gehele traject kan ik oprecht zeggen dat het een pijnlijk, maar vooral mooi en puur groeitraject is gebleken. Met name de wandelcoaching heb ik als zeer prettig ervaren, ook in de regen.

Michel Oosterveld

 

In de mallemolen van het leven,

draai je allemaal je eigen rondje mee

En die mensenlevens-mallemolen

gaat door tot je er draaierig van bent

Maar jij blijft je toch vasthouden

al vind je het niet leuk meer,

want naast de molen is te onbekend.

 

Totdat de vermoeidheid toeslaat, of de "levensangst” of een frustratie, of.... 

Dan is het gebeurd met het draaien en sta je stil.

Moet je het onbekende buiten de molen ervaren.

 

Fysiek en mentaal voel je hoe leeg en uitgeput je bent. 

Ik kreeg last van angst- en paniekaanvallen, werd gehinderd door angst om naar buiten te gaan en kreeg steeds meer last van allerlei fobie-achtig gedrag. Ook kreeg ik fysiek steeds meer klachten en voelde me steeds zwakker worden.

Het overkwam mij, als jonge moeder van drie kleine energieke dochters. (4jr.,2jr., en 8 mnd), die vaak ziek waren en uiterst gevoelig voor voeding en andere zaken. Met een drukke baan met veel verplichtingen en nog zoveel andere verantwoordelijkheden.

 

En toen ontmoette ik Anja. Zelf moeder van drie zonen.

 

Eenmaal in de molen van het leven,

in ’t begin ben je misschien een beetje bang.

Dan zal iemand je vasthouden totdat je het alleen kunt,

want de mallemolen-angst duurt nooit te lang.

 

Samen met haar durfde ik het aan om aan mijzelf te werken en te onderzoeken wie ik was en waar ik toe in staat was. Door Anja ging ik terug in de levensmolen met de wetenschap dat, wanneer je maar een been of arm uitsteekt, je de molen kunt stoppen wanneer je dat wilt.

Grenzen aangeven, spelen met energie, beter voor mezelf zorgen en opkomen.

Luisteren naar mezelf en mijn intuïtie. Daar ligt de kracht, daar vind je de balans tussen willen en mogen i.p.v. moeten en doelloos doen.

Met lichaamswerk, de juiste voeding, intensieve gesprekken met Anja en zonder anti-depressie medicatie wist ik mijn weg en kracht terug te vinden. Ook al verloor ik onderweg de moed wel eens omdat het ook zeer confronterend was om alle facetten van mijzelf tegen te komen. Het lukte uiteindelijk om mijn echte EIGEN WIJSHEID te ontdekken en het heeft mij tenslotte in MIJN eigen kracht gezet.

Een nieuwe kans! Om anders in de molen te zitten en op mijn manier mee te draaien. Zoveel bewuster en met meer levensplezier en levenskracht.

 

De molen draait ook zonder jou,

je paard blijft nooit lang leeg,

dus kom draai met die mallemolen mee.

 

Ik ben dankbaar voor alles wat ik van/door Anja’s wijsheid, gaven en lessen geleerd heb. Heerlijk om weer mee te kunnen doen en in te zien hoe alles in elkaar zit. Het heeft mij ook een betere moeder en echtgenote gemaakt. Zelfs een betere leidinggevende. Want ik leef /werk voornamelijk in vertrouwen op mijn eigen kracht in het ‘onvoorziene’. Wetende dat ik er ook behoorlijk invloed op kan hebben om mijn energie positief te richten en te benutten.

Jantina Westra

 

Powered by webXpress