Over Et Emergo

Et Emergo is een initiatief van Anja Jongkind en Greet Vonk.  Ze combineren een schat aan praktijkervaring met wetenschappelijk onderzoek. Samen hebben ze PTG-Coaching ontwikkeld.

Ze coachen, doen ontwikkelassessments, publiceren en geven workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen over PostTraumatische Groei (PTG).

Sinds 2020 is Paul Posthumus ook werkzaam binnen Et Emergo. Paul is gecertificeerd PTG-Practitioner.

 

. 

Anja Jongkind

Anja (1953) werkt als therapeut en coach al meer dan 40 jaar vanuit PTG-uitgangspunten.
Ze heeft veel mensen begeleid met onder andere psychische en emotioneel gerelateerde klachten, traumatische ervaringen, overbelastingsklachten en leiderschaps- en loopbaanvraagstukken. Haar stijl is gericht op mensen terugbrengen in hun eigen kracht. Anja is 11 jaar directeur geweest van een GZ/GGZ-instelling.

 

. 

Paul Posthumus

Paul (1981) is werkzaam geweest in de zorg. Hij is gestart als woon- en activiteitenbegeleider en is daarna doorgestroomd naar teamleider, vervolgens teammanager en hoofd personeelszaken. Tevens was hij lid Raad van Bestuur van een middelgrote GZ/GGZ-instelling.
Paul is zijn loopbaan vooral bezig geweest met het ontwikkelen/begeleiden van cliënten en medewerkers in veelal moeilijke omstandigheden.
Paul volgde met veel succes in 2020 en 2021 de opleiding tot PTG-Practitioner.

 

 

. 

Greet Vonk

Greet (1964) is Master Practitioner Coach. Ze is sinds 2006 zelfstandig coach en heeft 20 jaar als manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg gewerkt. Ze leerde 20 jaar geleden ‘het vak’ van Anja en deed wetenschappelijk onderzoek naar PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

 

NOBCO

Greet en Anja zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Greet is gecertificeerd als NOBCO/EMCC Master Practitioner Coach.
Et Emergo hanteert de algemene voorwaarden, de internationale ethische code en het klachtenreglement van de NOBCO.

 

Sterkerdoorellende.nl

Over PostTraumatische Groei hebben Greet en Anja een aparte website: www.sterkerdoorellende.nl. Ze willen PTG bekender maken dan PTSS! Waarom? Omdat je er zo veel sterker van kunt worden! Omdat zoveel mensen daardoor gaan groeien in moeilijke tijden en daarmee van iets akeligs iets waardevols kunnen maken. Hoe meer mensen dat weten, hoe beter het gaat.

AAN DE SLAG

PTG Coachsessies ‘Van klacht naar Kracht’

Heb je kennisgemaakt met het gedachtegoed PostTraumatische Groei – Sterker door ellende en heb je even wat hulp nodig om de weg naar groei bij jezelf te vinden?

In twee gesprekken van een uur zetten we je op jouw spoor naar groei. We kijken dan vooral met je naar welke krachten je verder kunt ontwikkelen, die er daardoor uiteindelijk voor zorgen dat je over jouw klachten heen kunt groeien. Van klacht naar kracht dus.

“Dat ik een goede balans miste werd duidelijk toen ik op m’n 53e een stevige burn-out kreeg. De bijzondere/voortreffelijke begeleiding van Anja heeft mij geholpen een zo goede balans te vinden (beter dan alle jaren daarvoor), dat ik na nog vele plezierige jaren in de volkshuisvesting nu alweer jaren geniet van mijn pensioen.”

Wim Blok