Over Et Emergo

Et Emergo is een initiatief van Anja Jongkind en Greet Vonk.  Ze combineren een schat aan praktijkervaring met wetenschappelijk onderzoek. Samen hebben ze PTG-Coaching ontwikkeld.

Ze coachen, doen ontwikkelassessments, publiceren en geven workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen over PostTraumatische Groei (PTG).

Sinds 2020 is Paul Posthumus ook werkzaam binnen Et Emergo. Paul is gecertificeerd PTG-Practitioner.

 

. 

Anja Jongkind

Anja (1953) werkt als therapeut en coach al meer dan 40 jaar vanuit PTG-uitgangspunten.
Ze heeft veel mensen begeleid met onder andere psychische en emotioneel gerelateerde klachten, traumatische ervaringen, overbelastingsklachten en leiderschaps- en loopbaanvraagstukken. Haar stijl is gericht op mensen terugbrengen in hun eigen kracht. Anja is 11 jaar directeur geweest van een GZ/GGZ-instelling.

 

. 

Greet Vonk

Greet (1964) is Master Practitioner Coach. Ze is sinds 2006 zelfstandig coach en heeft 20 jaar als manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg gewerkt. Ze leerde 20 jaar geleden ‘het vak’ van Anja en deed wetenschappelijk onderzoek naar PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

. 

Paul Posthumus

Paul (1981) is werkzaam geweest in de zorg. Hij is gestart als woon- en activiteitenbegeleider en is daarna doorgestroomd naar teamleider, vervolgens teammanager en hoofd personeelszaken. Tevens was hij lid Raad van Bestuur van een middelgrote GZ/GGZ-instelling.
Paul is zijn loopbaan vooral bezig geweest met het ontwikkelen/begeleiden van cliënten en medewerkers in veelal moeilijke omstandigheden.
Paul volgde met veel succes in 2020 en 2021 de opleiding tot PTG-Practitioner.

 

 

. 

Natalie Posthumus

Natalie (1984) is Certified PTG-Practitioner.
Zij heeft al meer dan 20 jaar ervaring binnen de zorg als muziektherapeut, jeugdzorgwerker en persoonlijk begeleider. Zij werkt met zowel kinderen als volwassenen van alle leeftijden. In haar werk gebruikt zij ook diverse lichaamsgerichte technieken.

Natalie heeft daarnaast vele projecten binnen de zorg opgezet en ze heeft kennis over en ervaring met vele diverse doelgroepen en complexe problematiek.
Natalie helpt mensen om rust te vinden in hun brein en hun lichaam, zodat ze veerkrachtiger in het leven gaan staan. 

 

 

. 

Floran Schurink (1974)

Door PTG is mijn zelfbewustzijn en eigenwaarde als een vlammetje aangegaan en brand het als nooit tevoren. Veel van mijn kwaliteiten waren voor mij vanzelfsprekend zoals mijn sterk ontwikkelde intuïtie en mijn hooggevoeligheid. Ik beschouwde dit als last en als niets bijzonders. Nu weet ik dat deze waardevolle “tools” ingezet kunnen worden (en hoe), zodat het op een juiste en positieve wijze bijdraagt aan het laten groeien van mensen. 
Mijn inlevingsvermogen, het bieden van veiligheid en luisteren zonder oordeel, zorgen voor een prettige en belangrijke basis. Dit in combinatie met de wetenschap PTG, bied ik vruchtbare aarde van waaruit waarde zich ontwikkelt en groeit. 

 

. 

Astrid Nicolai (1977)

Astrid is al ruim 10 jaar de bevlogen eigenaar van een kleinschalige zorginstelling, waar kinderen en jongeren kunnen groeien vanuit hun talenten en mogelijkheden.
Sinds februari 2022 is Astrid Certified PTG-Practitioner. 

Ellende, groot of klein, niemand van ons blijft het bespaard, het is in ieders leven aanwezig. Maar door welke omstandigheden het ook veroorzaakt wordt, we moeten er wat mee of we willen of niet. We moeten het doorstaan en het doorleven, zodat we het verteren waardoor we ervan herstellen en uiteindelijk bovenuit groeien! 

Ook Astrid heeft deze weg afgelegd en ze is door de worsteling, pijn en ellende sterker, wijzer en vitaler in het leven komen te staan.

Het is een moeilijk en pijnlijk proces, er is respect voor het verdriet door de ‘ellende’, maar samen gaan we ook kijken naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten, zodat je er als een completer mens uit tevoorschijn kunt komen.

 

 

NOBCO

Greet en Anja zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Greet is gecertificeerd als NOBCO/EMCC Master Practitioner Coach.
Et Emergo hanteert de algemene voorwaarden, de internationale ethische code en het klachtenreglement van de NOBCO.

 

Sterkerdoorellende.nl

Over PostTraumatische Groei hebben Greet en Anja een aparte website: www.sterkerdoorellende.nl. Ze willen PTG bekender maken dan PTSS! Waarom? Omdat je er zo veel sterker van kunt worden! Omdat zoveel mensen daardoor gaan groeien in moeilijke tijden en daarmee van iets akeligs iets waardevols kunnen maken. Hoe meer mensen dat weten, hoe beter het gaat.

“Dat ik een goede balans miste werd duidelijk toen ik op m’n 53e een stevige burn-out kreeg. De bijzondere/voortreffelijke begeleiding van Anja heeft mij geholpen een zo goede balans te vinden (beter dan alle jaren daarvoor), dat ik na nog vele plezierige jaren in de volkshuisvesting nu alweer jaren geniet van mijn pensioen.”

Wim Blok