Over Et Emergo

Et Emergo is een initiatief van Anja Jongkind en Greet Vonk.  Ze combineren een schat aan praktijkervaring met wetenschappelijk onderzoek. Samen hebben ze PTG-Coaching ontwikkeld.

Ze coachen, doen ontwikkelassessments, publiceren en geven workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen over PostTraumatische Groei (PTG).

Sinds 2020 is Paul Posthumus ook werkzaam binnen Et Emergo. Paul is gecertificeerd PTG-Practitioner.

 

. 

Anja Jongkind

Anja (1953) werkt als therapeut en coach al meer dan 40 jaar vanuit PTG-uitgangspunten.
Ze heeft veel mensen begeleid met onder andere psychische en emotioneel gerelateerde klachten, traumatische ervaringen, overbelastingsklachten en leiderschaps- en loopbaanvraagstukken. Haar stijl is gericht op mensen terugbrengen in hun eigen kracht. Anja is 11 jaar directeur geweest van een GZ/GGZ-instelling.

 

. 

Greet Vonk

Greet (1964) is Master Practitioner Coach. Ze is sinds 2006 zelfstandig coach en heeft 20 jaar als manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg gewerkt. Ze leerde 20 jaar geleden ‘het vak’ van Anja en deed wetenschappelijk onderzoek naar PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

. 

Paul Posthumus

Paul (1981) is werkzaam geweest in de zorg. Hij is gestart als woon- en activiteitenbegeleider en is daarna doorgestroomd naar teamleider, vervolgens teammanager en hoofd personeelszaken. Tevens was hij lid Raad van Bestuur van een middelgrote GZ/GGZ-instelling.
Paul is zijn loopbaan vooral bezig geweest met het ontwikkelen/begeleiden van cliënten en medewerkers in veelal moeilijke omstandigheden.
Paul volgde met veel succes in 2020 en 2021 de opleiding tot PTG-Practitioner.

 

 

. 

Natalie Posthumus

Natalie (1984) is Certified PTG-Practitioner.
Zij heeft al meer dan 20 jaar ervaring binnen de zorg als muziektherapeut, jeugdzorgwerker en persoonlijk begeleider. Zij werkt met zowel kinderen als volwassenen van alle leeftijden. In haar werk gebruikt zij ook diverse lichaamsgerichte technieken.

Natalie heeft daarnaast vele projecten binnen de zorg opgezet en ze heeft kennis over en ervaring met vele diverse doelgroepen en complexe problematiek.
Natalie helpt mensen om rust te vinden in hun brein en hun lichaam, zodat ze veerkrachtiger in het leven gaan staan. 

 

 

 

NOBCO

Greet en Anja zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Greet is gecertificeerd als NOBCO/EMCC Master Practitioner Coach.
Et Emergo hanteert de algemene voorwaarden, de internationale ethische code en het klachtenreglement van de NOBCO.

 

Sterkerdoorellende.nl

Over PostTraumatische Groei hebben Greet en Anja een aparte website: www.sterkerdoorellende.nl. Ze willen PTG bekender maken dan PTSS! Waarom? Omdat je er zo veel sterker van kunt worden! Omdat zoveel mensen daardoor gaan groeien in moeilijke tijden en daarmee van iets akeligs iets waardevols kunnen maken. Hoe meer mensen dat weten, hoe beter het gaat.

“Zowel voor mij persoonlijk als in mijn werk als coach heb ik veel aan de coaching en begeleiding van Greet en Anja.
Er wordt met aandacht geluisterd en ze kijken naar mij als ‘heel persoon’ en niet alleen naar mijn vraag of ‘klacht’.
Er is eerlijke, soms confronterende feedback wat mij helpt om mijn vragen in de kern aan te pakken. Dat zorgt ervoor dat ik mijn eigen processen vol aanga en ook om als professional met meer verdieping mijn werk te doen.”

Maaike, Uithoorn