Home

Een wijze nodigt je niet uit het huis van zijn wijsheid binnen te treden,
maar leid je naar de drempel van jouw geest.

- Kahlil Gibran


Welkom

Je eigen gedrag. Je functioneren. Je keuzemogelijkheden… Vaak heb je er zelf geen compléét beeld van. Een goede coach/trainer helpt je om je beeld verder te completeren. Om optimaal zicht op jezelf te krijgen.

 

Deze website geeft je een beeld van de manier van werken, de visie en de ontwikkelvormen van Et Emergo. 

Et Emergo is een landelijk werkend multidisciplinair ontwikkelcentrum. 

 

Et Emergo

Et Emergo is een deel van het gezegde ‘Luctor Et Emergo’: ‘Ik worstel en kom boven’.

Het is onze ambitie om iedereen te laten ervaren dat ‘Boven komen’ persoonlijke groei betekent met een verrijking in zelfkennis, levenservaring en veerkracht. 

Het resultaat is dan leidinggeven aan jezelf in jouw omstandigheden.

Wij begeleiden dit groeiproces bij mensen die zich ‘gewoon’ verder willen ontwikkelen én bij mensen die moeite hebben zichzelf goed te hanteren, of die te maken hebben met moeilijke omstandigheden, forse tegenslag en traumatische ervaringen. 

 
Wij hebben de ervaring en deskundigheid om je te helpen bij jouw 'groei'. Ook bij 'ellende en tegenslag' in je leven. 


PTG

Kun je een moeilijke periode in je leven gebruiken om te groeien? 

Ja, dat kan! 

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei (PTG) en daar zijn wij in gespecialiseerd en hebben er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.
Zie hiervoor ons recent gepubliceerde wetenschappelijke artikel (In flight again with wings that were once broken) betreffende PTG na een burn-out. Hierin staat beschreven dat je door PTG te bereiken zelfs kunt groeien, krachtiger en levenswijzer worden.  

 

Wij willen het begrip PTG bekender laten worden dan PTSS. Waarom?

Omdat PTG een positief perspectief biedt na ‘ellende’ en dat bespoedigt en versterkt het herstel. Het kan veel mensen die stagneren door psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten echt uit het moeras trekken. Van groot belang dus. 

Ook voor de begeleiding ‘op de werkvloer’ van mensen die problemen hebben, is kennis op dit gebied essentieel.

Wij geven daarom ook workshops, opleidingen, inspiratiessessies en lezingen op dit gebied. En we hebben er een boek over geschreven. 
Het boek komt half maart uit en kun je nu al hier bestellen. Als je het boek in de voorverkoop op onze website koopt kun je gratis een inspiratiesessie bijwonen.


PTG Coaching

Coaching van mensen die psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten hebben en daardoor een moeilijke periode in hun leven meemaken of een persoonlijke crisis ervaren (privé- en/of werk gerelateerd). 

Van een moeilijke periode in je leven kun je groeien. In de wetenschap heet dat PostTraumatische Groei (PTG).   

Lees verder >

Bewustzijnsontwikkeling

Door je beter bewust te worden van jezelf, o.a. je eigen gedragingen, krachten, talenten en valkuilen, kun je jezelf duurzaam ontwikkelen als het gaat om je persoonlijke leven, je relationele leven, je werkzame leven, je loopbaan en je leiderschaps-mogelijkheden. Lees verder >

Ontwikkelassessment


Het TSI Trimetrix ontwikkelassessment vormt een krachtige en vooral praktische basis voor het inzichtelijk maken van gedrag, drijfveren en talenten. 

Dit inzicht stimuleert bewustzijn over houding, manier van met je leven en allerlei relaties en situaties omgaan, over samenwerken en over talenten en valkuilen.

Lees verder >

PTG Workshops en lezingen

Kun je een moeilijke periode in je leven gebruiken om te groeien? Ja, dat kan!

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei (PTG).

Wij geven workshops, opleidingen, inspiratiessessies en lezingen op dit gebied. En publiceren erover.Lees verder >

Powered by webXpress