Ondersteunend aanbod

In overleg met jou kunnen we bij ieder coachtraject ondersteunende activiteiten aanbieden.

  • Leefstijlgeneeskunde kPNI
  • Lichaamswerk (osteopathie, manuele – en haptotherapie)
  • Fitness/Crossfit
  • Hoogwaardige, hoog gedoseerde, zuivere visolie: www.debestebalans.nl
  • Complementaire geneeswijzen
  • Hartcoherentie

 

Waarom?

Onze ervaring is dat interventies op meerdere niveaus (emotioneel, mentaal, fysiek, energetisch) bijdragen aan een sneller en duurzamer resultaat. Wij werken daarom op meerdere manieren aan de coachvraag, samen met professionals op deze gebieden. Samen met jou stellen we een coachtraject op maat samen.

Leefstijlgeneeskunde kPNI

Klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) is een leefstijlgeneeskunde die zich richt op het behandelen van de oorzaken van klachten door het zoeken naar de werkingsmechanismen die achter de symptomen schuilen. Door die te beïnvloeden met gerichte leefstijlmaatregelen, zoals veranderingen in de voeding, beweging, ontspanning, slaap en het bioritme, aangevuld met supplementen en oefeningen treedt verbetering/genezing op.

De leefstijlgeneeskunde kPNI is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en legt alle relaties en samenwerkingsverbanden tussen diverse systemen en organen in ons lichaam bloot. Het stelt vast wat de onderlinge wisselwerkingen zijn tussen onze hormonen, het perifere zenuwstelsel, het afweersysteem en het brein.

Leefstijlgeneeskunde kPNI bieden we aan in samenwerking met het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde. 

Fitness/Crossfit

CrossFit is een uitdagende trainingsmethode die duurtraining, gymnastiek en gewichtheffen samenbrengt. Je traint geen geïsoleerde spiergroepen, maar functionele bewegingen met zoveel mogelijk spiergroepen. Je hele lichaam is betrokken en je oefent bewegingen die in het dagelijkse leven terugkomen, zoals tillen, gooien, duwen, trekken, klimmen en rennen. Een completere training bestaat niet.

De gevarieerde workouts dagen je uit en maken je fysiek en mentaal fitter. Een lichamelijke beperking is geen belemmering om mee te doen. We doen oefeningen die wél mogelijk zijn en bijdragen aan het compenseren van de beperking.

De CrossFit-trainingen bieden we aan in samenwerking met CrossFit Noord.

 

Elektro-acupunctuur en Chinese geneeskunde 

Electro-acupunctuur wordt gebruikt om ziektes of energietekorten te diagnosticeren. Acupunctuurpunten hebben een bepaalde elektrische weerstand die op de huid meetbaar is. Punten op de vingers en voeten, waar meridianen beginnen of eindigen, geven deze informatie. Door metingen met elektroden kan de weerstand op deze huidpunten worden bepaald. Bij ziekte of verslechtering van de gezondheid verandert de huidweerstand. Met elektro-apparatuur zijn verborgen ziektebeelden daardoor vroegtijdig te herkennen. Je kunt ook zelf waarnemen wat er wordt gemeten. Als de wijzer van het meetinstrument in de buurt van 50 staat en je een constante toon hoort, is er sprake van een gezond meetpunt.

Bij een onbalans of blokkade kunnen er voedingssupplementen worden voorgeschreven. Eventueel is ter ondersteuning behandeling met acupunctuur mogelijk. Dat hangt af van de klacht en bespreken we samen.

 

Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfgenezend vermogen prikkelt om te herstellen. Door diverse oorzaken kan dit vermogen niet goed werken, waardoor er geen evenwicht meer is en ziekte meer kans krijgt.

Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze. Dat betekent dat je naar het geheel kijkt, naar lichamelijke klachten, maar ook hoe je in het leven staat, je emoties en manier van denken en reageren. De homeopathie behandelt je als totaal mens, niet alleen je klacht.

 

Hartcoherentie

Ons hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en ons gevoel van welbevinden. Ons hartritme varieert voortdurend, de tijdsintervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we Hart Ritme Variabiliteit (HRV) en die geeft ons belangrijke informatie over de toestand van ons lichaam. Analyse van de Hart Ritme Variabiliteit laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen. De mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn. (bron: www.heartmathbenelux.com).

Je kunt je hartritme beïnvloeden. Verhogen van de hartcoherentie leidt tot een gezonde emotionele balans. Bij de coaching maken we gebruik van feedback-apparatuur en methodieken om positieve gevoelens op te roepen en daarmee de hartcoherentie te trainen.